Categorieën
Achter mijn lach

Profiteren..(26 mei)

Ik krijg zo vaak de vraag waarom ik eigenlijk begonnen ben met bloggen. Eigenlijk zijn er verschillende redenen. Allereerst natuurlijk om te laten zien dat er achter mijn lach veel meer zit dan de meeste mensen denken en weten . Ook om te laten zien hoe het is om te leven met (complexe) medische aandoeningen. Ook hoe iemand kan leven met een zware rugzak . Mijn blog is er ook om lotgenoten te zoeken,elkaar tips te geven en elkaar te steunen . En natuurlijk om mijn creatieve projecten te laten zien waar ik zo trots op ben.

Ik wil met deze blog het ook hebben over de taboes, de vooroordelen,oordelen,commentaar,…die mensen zo vaak hebben over chronisch zieken. Vooral de mensen zoals in mijn geval horen dit vaak. Iemand die niet werkt en altijd thuis is. Hoe vaak moet ik horen dat dit zo leuk moet zijn . Heel de dag winkelen,koffietje drinken,tv kijken,..Of mensen die vlakaf zeggen dat iedereen die wil kan werken. Die niet werken zijn profiteurs. Of de commentaar dat wij te veel inkomsten krijgen. Ik krijg natuurlijk mijn invaliditeitsuitkering en nog wat andere vergoedingen maar daar spring je niet ver mee hoor . Therapieën die niet worden vergoed, medicatie die bijna niet wordt terugbetaald, supplementen,..Of hulpmiddelen zoals medicatie doosjes, krukken, aangepast bestek,..En kan nog even doorgaan wat niet wordt vergoed .Wat zou ik zo graag liever gaan werken ipv elke dag vechten tegen vermoeiend, misselijkheid, pijn, spasmes ,weinig sociale contacten, vaak eenzaam zijn,…Maar als ik eens een iets of wat goede dag heb of mij zelf super slecht voel maar buiten moet zijn hebben de mensen graag een oordeel klaar. Zolang ik (wij) geen hulp krijgen moet ik gewoon dingen doen die ik eigenlijk niet kan of te moeilijk zijn. Maar het moet gewoon . Mijne Billie moet werken en ik wil zo graag mijn zelfstandigheid proberen te behouden. Ik sta zoals jullie weten op een wachtlijst voor hulp maar het is weeral maar eens in de media geweest dat er weer problemen zijn en voorlopig kunnen wij alleen wachten. Wat kan ik dan zo boos en verdrietig worden als ik bepaalde tv programma’s zie waarbij de mensen hulp en begeleiding krijgen om hun leven te helpen organiseren en dat ze er gewoon hun voeten aan vegen.Wat zouden wij graag hulp krijgen . Hoe vaak moet ik uren telefoneren,e-mailen ,..naar instanties. Bij ons komen ze het niet zeggen als je recht hebt op iets . Zoek het maar zelf uit . Bij de aanvraag van onze nieuwe auto hebben we meer drie verschillende instanties moeten raadplegen .

Juist zoals zo vaak in de media wordt gesproken over discriminatie. Het gaat bijna altijd over de zelfde doelgroepen en neen, meestal niet de mensen met een beperking of handicap. Hoe vaak worden mensen met een handicap gediscrimineerd ? Hoe vaak wordt ik nagestaard, uitgelachen zelf, of ja de eeuwige commentaar. Voor wat moet ik parkeren op een mindervaliden parking ? Ik zie er toch niet gehandicapt uit durven ze dan te zeggen. Meestal ben ik nog niet uit de auto. Je moet al eens een poging doen om met de auto buiten te komen en dan moet je op zoek naar een mindervaliden plaats. Hoe vaak in deze tijden zijn deze bezet met winkelkarretjes ,tenten, of ze nemen ze gewoon weg omdat de straat autovrij geworden is ? De keren dat ik met lege handen terug naar huis ga omdat ik niet in de buurt kon parkeren kan ik niet meer tellen.

Ook één van dingen die ik zo graag de wereld wil uit helpen is dat de mensen vaak de verkeerde interpretatie hebben hoe iemand die chronisch ziek is of een beperking heeft er moet uit zien . En hoe dat dit is dat ben ik totaal niet. Gewoon even een test zou ik zeggen .Op welke foto voel ik mij doodmoe,misselijk en heb ik zelf extra pijn medicatie moeten nemen ? Neen, niet de foto waarbij ik in mijn bedje lig . Oké , ik voel mij nooit 100% maar ik ben iemand die trots is op mijzelf.

Quility time met mijn zusje olga.
Op chronisch ziek en pijn staat geen gezicht ..
Zo trots op mijn zelfgebreide vestjes…
❤️.
❤️.
❤️.

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve vingers.

8 reacties op “Profiteren..(26 mei)”

Ik heb al van vele lotgenoten van Fibromyalgie gehoord dat onbegip van mensen soms erger is dan de ziekte zelf en ervaar dat zo ook zoals fietsen kan ze wel maar dat dat enkel lukt met pijnmedicatie en platte rust voor en na zien ze niet Ik probeer het me niet aan te trekken Ik voel me ook beter als ik moeite doe om er een beetje mooier uit te zien doe wat je kan en laat de mensen denken wat ze willen Hoop dat je snel hulp krijgt en proficiat met het moois dat je hebt gemaakt Liefs Mariette

Like

Hoikes Mariëtte . Mercikes voor je berichtje.Idd,onbegrip is vaak zo pijnlijk. Ik zeg zo vaak dat mensen die chronisch ziek zijn een stempel hebben en dat zou niet mogen..Gelukkig is het weer nu wat beter en dat helpt gelukkig in mijn geval. 🌈tina .

Like

Ik snap dat het lastig is voor andere mensen het ‘te begrijpen’, omdat ze er geen voorstelling van kunnen maken. Maar sommige mensen kunnen niet verder kijken dan hun neus lang is, kunnen zich niet open opstellen. Dat is jammer.
Zo ben ik al twee keer mijn baan kwijtgeraakt. Omdat ik zes dagen ziek was op een jaar, terwijl ik heel vaak met pijn op de werkvloer sta. Dat maakt je wel eens boos.
Ik vind trouwens de kleding die je maakt heel erg mooi! Maak je die hoofddeksels/muts (hoe noem je het?) ook zelf?

Geliked door 1 persoon

Hoikes Karin . Mercikes voor de complimentjes. En ja,mijn mutsjes maak ik ook zelf. Ik vind die je in de winkel koopt niet mooi en ook zo duur. Liefs tina. 🌈.

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s