Categorieën
Achter mijn lach

Even rust ?(7/6/2022)

En ja hoor. Heb de operatie van de neurostimulator voor mijn blaas achter de rug. Waar ik van dacht dat dit wel ging meevallen is het deze keer echt wel tegengevallen. Zeer veel pijn,misselijk,…En een lichaam die de vele narcoses niet meer wil .Maar wat ben ik zo blij dat hij nu terug werkt. Het is nu wel wennen omdat ik al een hele tijd bijna geen signalen voelden. Ook moet ik de afstandsbediening nog gewoon worden. Deze is ook veel ingewikkelder en krachtiger als de vorige. Ik hoop nu zo dat deze ook langer gaat meegaan.( https://www.medtronic.com/be-nl/patienten/behandelingen-en-therapieen/neurostimulator-blaas-darmcontroleproblemen.html) .

Ik heb het momenteel zo gehad qua dokters,ziekenhuizen en vooral van al die operaties. Binnenkort heb ik eindelijk mijn mri voor het probleem van de fistel en wat hoop ik dat die toch wat gaat meevallen…Ik voel en weet dat de uitslag niet oké gaat zijn want het blijft een dagelijkse strijd van ongemak,pijn,dagelijkse spoelingen,..Het beseffen dat ik daar al maanden mee zit en dat dit misschien nooit weg gaat blijft iets moeilijk. Ik merk zo vaak dat op deze medische problemen een taboe rust en dat is iets dat ik in mijn blog niet wil.

Ik kreeg verschillende reacties op mijn vorige blog over hoe en wat en bij welke instanties je moet zijn voor bepaalde budgetten. Of hoe moeilijk het aanvragen is. Ik kan je zeggen , het is in België een ramp. Niets werkt fatsoenlijk via de digitale weg . Constant ben je bezig met documenten inscannen ,copies maken,telefoontjes doen,..En zeer veel versturen via de post. Wat ik persoonlijk het ergste vond en wat hoop ik dat dit niet meer nodig gaat zijn zijn die medische onderzoeken. Voor verschillende artsen die op een rijtje zitten laten zien wat je nog kan . En dan nog in je ondergoed !! De verslagen liggen voor hun neus maar toch. Doe het maar even . Waar het respect zit bij die artsen vraag ik mijn dan af . Of dat je ontzettend vroeg op de dag een afspraak krijgt . Om 9 h smorgens naar het FOD in antwerpen. Gewoon doen want verzetten mag niet. Hetgeen waar ik zo tegenaan loop en ik merk dat nog bij andere is dat diensten totaal niet samenwerken. Mijn autoaanpassing zijn voor het grootste deel terugbetaald door het vaph . Nu zou ik vermindering krijgen op mijn btw maar dit is via het FOD. Euh neen. Uw handicap is niet erg genoeg kreeg ik te horen. Toen ik de documenten van het vaph gaf en vertelde dat mijn auto is aangepast zodat ik een elektrische rolstoel kan vervoeren kreeg ik ze terug geschoven want daar hadden ze geen zaken mee !! Blijf dan maar rustig als je weet dat hier zo veel misbruik in is . En dat vind ik vaak het frustrerende . Dat ik zelf in mijn omgeving zie hoe mensen hier misbruik van kunnen maken.

Ik weet dat ik nog recht heb bepaalde kleine tegemoetkomingen maar de administratie die daar bij komt is het mij niet waard gewoon. Gewoon al het papierwerk die elk jaar terugkomt . Euh neen. Sommige aandoeningen gaan nooit meer weg hoor.

~Toppunt van quilitytime .Buiten eten aan ons caravanetje .
~Dit is genieten voor mij .

Ik steek mijn energie liever in dingetjes waar ik wel iets kan uithalen. Zoals creatief bezig zijn, maar de camping gaan,koffietjes gaan drinken,in mijn tuintje wat bezig zijn,.. Ja, ik heb groene vingers !! Ben vooral dol op bloemen,aardbeienplanten,..Eigenlijk alles wat groen is !! Vooral stekjes stekken blijft zo leuk . Zoveel zelf zodat we nu een grote voorraad aardbeien hebben. Oeps ,het stekken is wat uit de hand gelopen !! Binnenkort hebben we ook blauwe besjes want die struik doen het ook zeer goed .

~Niets lekkerder dan fruit uit eigen tuin .

Ik merk dat nu mijn lichaam mij vaak in de steek durft te laten dat ik zo graag alles uit het leven wil halen. Ja,ik heb een Bucket list en daar heb ik al dingen van afgestreept. Er staan we dingetjes op die niet echt realistisch zijn maar dromen moet iedereen hebben. Binnen enkele maanden heb ik eindelijk mijn verjaardagsfeest en wat kijk ik er zo naar uit. Zal wel eens moeten beginnen aan mijn outfit want ja, die ga ik zelf maken. En over de kleine gelukjes gesproken. Ik heb een nieuw zusje op vier pootjes. Hoe verliefd kun je zijn op zo iets schattig. Binnenkort kunnen we terug babysitten en uitstapjes doen met Lena .

~Lena.
~Lena.

Zoals jullie al wat weten ben ik iemand die met verschillende creatieve projecten tegelijkertijd bezig is. Momenteel ben ik bezig met een gebreid truitje en een gehaakt bloesje. Afwisseling maakt het veel leuker. Vooral bij een ingewikkeld patroon. Zoals dit truitje. Na maanden zwoegen,veel rekenen,uittrekken,..is dit truitje eindelijk klaar. Nu nog wat wachten voor ik hem kan dragen want alpaca met wol is nu wat te warm ..

~Diy gebreide trui.

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

2 reacties op “Even rust ?(7/6/2022)”

Lieve Tina,
Wat heb ik respect voor jou.
Je hebt al zoveel doorstaan, en toch ga je volle kracht vooruit.
Super 👍💐🌺🫐🍓🍓🫐🐕
Chris en Boke 🐾🐾

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s