Categorieën
Achter mijn lach

Gelukkig zijn?

Het begint al een slechte gewoonte te worden van mij om een blog te starten met weeral een operatie die ik gehad heb of een operatie die gepland staat . Ik heb de uitslag van mijn mri gekregen en zoals gedacht was deze niet oké. En dat is nog lichtjes uitgedrukt. Het enige positieve aan de mri is dat er momenteel geen abses zichtbaar is maar wat nu niet is kan zo maar zonder reden terugkomen. Geweldig zo een lichaam dat nooit meewerkt. Als ik koorts,pijn,ongemak,..krijg is onze vakantie gedaan. Dan is het dadelijk naar huis en terug opereren En wat hoop ik dit zo te vermijden. Mijne Billie en ik kijken zo uit naar het bouwverlof en dat wil ik hem zeker niet afnemen . Ik weet dat ik hier zelf niets kan aan doen maar toch ga ik mij schuldig voelen.Ik probeer er ook zo weinig mogelijk aan te denken dat er na de vakantie weeral een operatie op de planning staat . En daar niet aan denken is moeilijk want ik heb nog altijd de vervelende ongemakken dus negeren is redelijk moeilijk. Chronisch ziek zijn houd geen rekening met vakantie. Of neemt geen vakantie. Zelf in onze vakantie hebben we medische afspraken staan in onze agenda. Controle oogheelkunde in het uza ,therapie,infuus,..Gelukkig konden wij wel met datums schuiven zodat we maar 1 volledige dag vakantie moeten missen. En ja, onze vissen drie weken missen is ook niet fijn !!

Vakantie is voor ons gewoon weg zijn. Op medisch gebied veranderd er weinig tegenover thuis.. Stipt medicatie innemen,longtherapie,.. en niet vergeten op tijd dutjes doen. Wat kunnen wij op vakantie genieten van uitslapen, spelletjes spelen,lang buiten blijven zitten,bbq ,..En dit jaar hopelijk wat beter weer . We hebben niets tegen wat regen maar liefs niet alle dagen.

~Quality time in het zonnetje met mijne Billie.

Ben ik eigenlijk gelukkig ? Zo vaak krijg ik deze vraag gesteld maar wat is gelukkig zijn ? Hoe moet je deze vraag beantwoorden? Hoe hoort gelukkig zijn er eigenlijk uit te zien ? Ik vind gelukkig zijn soms ook een cliché. Wat als je dit niet bent ?Ben je dan niet oké? Ik denk en dat zeg ik met overtuiging dat ik meestal wel redelijk gelukkig ben. Ik heb ook dagen en momenten dat het allemaal te veel is…En ik vind dit oké . Natuurlijk is het uitspreken dat het niet oké gaat soms nog moeilijk . Ik doe zo mijn best maar ik heb het jullie al verschillende malen verteld , sommige willen het niet horen. Sommige mensen kunnen ook niet om met wat je verteld. Of worden zelf ongemakkelijk van wat je zegt . Of ze minimaliseren het proberen vlug weg te geraken!!

Ook al ben ik gelukkig dan heb ik het nog vaak moeilijk met kleine dingetjes. Beseffen dat het leven voor mij bestaat uit constant dingen afgeven. Of beseffen dat mijn verdere leven bestaat uit hulp aanvaarden en hulp vragen..En ook beseffen dat ik constant mensen nodig ga hebben die mee ons gezinnetje draaiende houden. Wat ben ik zo blij dat ik een goed team rond mij ,ons heb maar iets afgeven maakt mij vaak verdrietig. Ik zeg het vaak maar soms voel ik mij zo doelloos omdat iemand anders dingen doet die ik zo graag zou willen, of dingen doet ik eigenlijk zou moeten doen.

Ik ben pas voor een tweetal daagjes alleen aan de caravan geweest en dan wordt je echt geconfronteerd met alle dingen die niet meer lukken of zelf te veel energie kosten . Ik heb veel hulpmiddelen maar zelf dan lukt het vaak niet alleen. . Gewoon al op tijd eten was een dingetje. Ik heb geen hongergevoel en ben zo vaak misselijk dat ik mij echt moest motiveren. Dat is ook iets dat ik moeilijk vind en waar ik soms zelf verdrietig van wordt . Gewoon normaal kunnen eten. Gewoon normale porties kunnen eten . Niet meer zo vaak misselijk zijn. Of gewoon alles kunnen eten zonder beperkingen en al mijn allergieën. En dat zijn er zo veel in mijn geval. Ja,er zijn al lekkere glutenvrije dingen maar dan nog . Gewoon een boterham kunnen eten !! Wat mis ik dit .

~Gewoon in mijn eentje genieten van mijn duimpiano en een lekker drankje .
~Oeps !! Iets van de kikker en de prins.

Gelukkig zijn zit bij mij in zo een kleine dingen zoals eindelijk nog eens achter mijn naaimachine kunnen zitten. En ja,wat maken we dan ? Voorraad onderbroekjes!! Nu ben ik ook l bezig met mijn project voor mijn verjaardagsfeestje. Zoals de meeste al kunnen raden wordt het iets speciaals en redelijk ingewikkeld. Neen, voor mij geen kleding zonder een kleurtje .

~Voorraad onderbroekjes.
~Geen saai ondergoed aan mijn billen.

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s