Categorieën
Achter mijn lach

Mijn leven met constant pijn en ongemak.

Wat betekent pijn ? Hoe voelt het om pijn te hebben. Of hoe is het om altijd pijn te hebben ? Of hoe het is om te leven met pijn waarvan je weet dat die nooit meer weg gaat ? Of leven met een vervelende vermoeidheid ? Hoe vervelend is het om met deze beperkingen te leven.

~Ondanks alle pijn,ongemak,..carpediem met mijne Billie.

Pijn hebben is zo moeilijk om uit te leggen. Iedereen ervaart pijn ook anders. Sommige kunnen met pijn gewoon niet omgaan. Ik krijg zo vaak de vraag hoe ik hier mee omga . De ene dag gewoon wat beter dan de andere. Ik ben spijtig genoeg al gewoon om veel pijn te hebben. Beetje gek om te het zo te zeggen van iemand die al leeft van morfine en fentanyl. Pijn is een zeer vies beestje hoor. Ik probeer zo te leven dat pijn mijn leven niet beheerst. Of beter gezegd ,dat de pijn niet in hoofd gaat zitten. En dat is zeer moeilijk . En de ene dag lukt dit beter dan de andere ..

Ik zeg zo vaak. Door de dag gaat dit redelijk maar de nachten… Die zijn en blijven vaak pittig. Heb nu ook braaf mijn extra pijnmedicatie op mijn nachtkastje liggen zodat ik niet meer moet rondlopen nachts. En ja, ik neem die ook in als het te pijnlijk word maar ja, die nevenwerkingen en dergelijke. Ik en vooral andere mensen moeten gewoon beseffen dat je niet voor niets Fentanyl of morfine krijgt. Dit is geen standaard medicatie.

~Dit is ook pijn,vermoeidheid,..Uitgeput en pijn hebben na even weg te zijn..

Dat is ook een dingetje waar ik zo boos en verdrietig om kan worden en dat mij soms zelf weerhoud om extra medicatie te nemen. Dat er nog zo vaak commentaar komt op het gebruik van morfine,fentanyl. Niet iedereen die dit neemt is verslaafd hè !! Ik heb mij redelijk lang afgevraagd of ik deze stap wel wilden zetten. Maar op een gegeven moment was er voor mij geen keuze meer. Mijn leven bestond toen uit constant knagende,vervelende pijnen ,…en wat ben ik nu blij dat ik die stap gezet heb. Oké, pijn en ongemak blijf ik hebben hoor. Dat gaat nooit niet weg. Maar ik probeer het mijn leven niet te laten overnemen..

Zo vaak krijg ik via welke weg dan ook tips over hoe andere geholpen zijn of wat bij hun of zelf andere helpt. Of welke middeltjes ze gebruiken . Neen, ik ben geen fan van handoplegging,bidden,naar Lourdes gaan,… Of de cannabis !! Wat komt die komt zo vaak terug. Tof als jij er goed mee bent of zelf genezen bent maar neen,ik pas daar voor. En durf je dat tegen bepaalde personen zeggen krijg je zo vaak de opmerkingen ,wil je niet geholpen worden ,of probeer het gewoon !! Gewoon negeren denk ik dan maar besef dat dit kwetst al je dit zegt. Ik heb het al zo vaak geschreven en gezegd. Ik heb alles al uitgetest en ben nu op het punt dat ik het probeer te aanvaarden. En neen, dat is niet makkelijk. Chronisch ziek zijn zonder enige vorm van toekomstperspectief is verdomd moeilijk om mee te leven.

Hoe het voor de rest is met mij ? Voorlopig geen nieuwe operatie gehad en wat hoop ik dat dit zo even blijft . Wat ben ik het beu . Ik heb nog altijd mijn seton-drain en ja, die blijft mij nog altijd ambeteren !! Ik vertik het om het te aanvaarden!! Zoals er etter en vuil blijft uitkomen blijft deze voorlopig zitten.

Ik merk de laatste tijd wel dat ik het zeer moeilijk krijg op psychisch gebied . Al die operaties van het voorbije jaar waren en zijn er gewoon te veel aan. Als ik nog maar denk aan ziekenhuis of bepaalde geuren ruik heb ik het zo moeilijk. Dan krijg ik zelf flashbacks over al het pijn,ongemak,verdriet,…

Wij volgen al enkele jaren les liplezen in het rusthuis de witte meren en die geuren die daar hangen.. Wij hebben een lokaal apart maar toch ruikt dat naar die typische ziekenhuis ,narcose,…geur. Lang leve geurtjes die ik dat gretig smeer onder mijn neus en hand !!

Zoals ik al in de voorbije blog schreef heb ik terug achter mijn naaimachine gezeten. Makkelijk was het niet . En neen,de pijn,ongemak,vermoeidheid,..is niet weg op dat moment. De keukenwekker staat ook braaf naast mij zodat ik op tijd rust neem. Maar wat ben ik trots op mijn nieuw jurkje . Was een heel werkje want ik maak niet vaak een kledingstuk met een kraagje. We hebben pas twee stoffenspectakels gedaan en daar heb ik zo een leuke stofjes gekocht voor nog zo een jurkje,bloesje. En natuurlijk heb ik ook stofjes voor mutsjes,ondergoed,…!!

~Jurkje uit een warm flanel stofje.
~Zelfgebreid bloesje.
~Love diy mutsjes en ondergoed.

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

8 reacties op “Mijn leven met constant pijn en ongemak.”

Wat heb ik toch een bewondering voor jou! Echt! Ik vind het ongelooflijk sterk hoe jij ermee omgaat en blijft bewust leven, genieten, rekening houden met…
Het is allemaal zo waar en zo herkenbaar wat je schrijft over het leven met pijn, vermoeidheid, medicatie, reacties … En enkel lotgenoten verstaan dit… En dan doet het deugd dat stukje te lezen dat precies net zo gelijkend voor je is en over jezelf zou geschreven kunnen zijn…
Dank je hiervoor
Dikke 👍 voor jou

Geliked door 1 persoon

Wat een mooie tekst Annick. Het is en blijft idd moeilijk om andere uit te leggen wat mijn leven met al mijn ongemakken inhoud . Jij ook een dikke knuffel en veel moed. Liefs Tina 🌸

Like

Ja die nachten kunnen soms lang, eenzaam en heel pijnlijk zijn (het is nu ook 3u s nachts en deze dame is wakker van de pijn).
Ooit ook fentanyl voorgeschreven gekregen. Enkele uurtjes voelde ik veel minder pijn tot de bijwerkingen/allergische reacties kwamen. Pleister direct verwijderd maar het duurde toch even eer al het spul uit mijn lijf was.
Dus ja, geen idee welke optie ik nog heb als de huidige behandelingen onvoldoende worden

Veel liefs

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s