Categorieën
Achter mijn lach

Positief zijn?

Mijn blog is ietsje later dan jullie gewoon zijn van mij maar mijn agenda was zo druk deze week. Ja, zelf mensen die constant thuis zijn wegens ziekte kunnen een drukke agenda hebben . Ook al denken veel mensen dat wij alle tijd van de wereld hebben. Euh neen. Mijn week zit dikwijls volgeboekt met therapieën,kine,dokter,ziekenhuisbezoekjes,familiehulp,..

Hoe vaak krijg ik niet opmerkingen,berichtjes,..Hoe het komt dat ik zo positief ben . Of hoe ik positief kan blijven op bepaalde momenten. Ja, ik denk dat dit ligt aan mijn persoonlijkheid. Ik ben gewoon een redelijk positief persoontje. Pas op, ik ben niet constant opgewekt ,positief of vrolijk. Dat is ook oké in mijn situatie. Ik probeer nu ook als ik het moeilijk heb dit niet te verbergen. Ook al blijft dit redelijk moeilijk omdat zoals ik al eens geschreven heb mensen vaak hun mening al klaar hebben. Ik heb wel al ondervonden dat mensen die mij goed kennen wel weten hoe ik mij voel en hier ook niet over oordelen. Ik vind ook dat mensen mogen weten hoe moeilijk en pijnlijk mijn leven is.

~Niets fijner dan quality time met mijne Billie ❤️.

Positief en gelukkig zijn zit ook vaak in de kleine dingetjes. Zoals vrienden die altijd voor je klaarstaan of het begrijpen dat je afspraken op het laatste moment afzegt. Spijtig genoeg weet je ook wie je vrienden zijn als je ziek bent. Dan wordt je grote vriendenkring zeer klein. Ook is chronisch ziek zijn vaak heel eenzaam. Op de momenten dat iedereen aan het werk is ben jij thuis. En dan wordt ik vaak geconfronteerd met hoe gewone leven er aan toe gaat ? Ik zeg dit zo vaak. Wat zou ik een gewoon leventje willen. Gewoon gaan werken. Een gezinnetje hebben…

Veel mensen kijken zo naar het uiterlijk en hebben vaak op voorhand een oordeel klaar . Ik ben iemand die graag netjes gekleed is, dol op make-up, …en ja. Dan lijk ik niet genoeg ziek hè !! Ik schrijf en zeg het zo vaak. Ik ben niet de typische persoon die zich kleed zoals ik mij voel . Pas op. Ik durf dat ook maar dan kom ik zeker niet buiten !! Ik ben iemand die niet vaak buiten komt en als ik dan eens weg ben kleed ik mij graag netjes ,kleurig en vrolijk. Vooral dat laatste !! Ook dat is soms zo frustrerend omdat ik buiten al mijn ongemakken en moeilijkheden ook rekening moet houden wat ik aandoe. Ik kan geen veters strikken,knoopjes toedoen is zeer moeilijk ,..Ik koop soms wel kledingstukken waarvan ik weet dat ik daar hulp mee nodig dus oeps !! Niet altijd fijn en redelijk gênant om hulp te vragen om je knoop van je broek open te doen !!

Hoe handig is het dan als je zelf je kleding kan maken of verstellen. Ik pas altijd de sluiting aan als ik een hemd of iets met knoopjes maak naar een sluiting voor mannen . Dit is voor mij veel handiger . Op creatief gebied is het momenteel ietsje stiller. Ben wel nog altijd bezig met brei en haak werkjes maar mijn naaimachine heeft even rust.

~Dagje uit naar Beekse Bergen met vrienden.
~Je amuseren bij de apen doet geen pijn!!
~De pinguïns op de achtergrond.

Over het medische gesproken. Hoe is het op dit moment ? Een lichaam dat vervelend doet omdat het weer veranderd. Als het kouder wordt moet mijn lichaam altijd even wennen hieraan. Ik neem tegenwoordig wel veel braver mijn extra pijnmedicatie in. En ja,nu liggen die ook binnen handbereik !! Over mijn fistel heb ik ook een nieuwtje. Volgende week volgt er weeral een operatie. Ja,ik weet het. Komt er ooit een einde aan ? Daar kan zelf de chirurg geen antwoord op geven dus ik durf niet meer te hopen . Want ik ben het gewoon beu. Als je verschillende malen geopereerd bent en in mijn geval aan het hetzelfde weet je al wat er gaat komen. Je weet al welke ongemakken,pijn,..je gaat hebben. Vooral wakker worden uit de narcose is bij mij een moeilijk dingetje. Ik merk gelukkig wel dat ik qua pijn mij wel beter kan voorbereiden. Ook al blijven operaties op deze plaats zeer pijnlijk,ongemakkelijk,…

Ik heb altijd doelen voor het nieuwe jaar maar heb voor dit jaar besloten om dit niet meer te doen. Ik merk dat ik anders te teleurgesteld ben als bepaalde dingen niet lukken. Ik ga gewoon genieten van de kleine dingetjes,de caravan,onze weekendjes weg ,.. En vooral terug een warme zomer. Want wat was deze zaliggggg.

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

6 reacties op “Positief zijn?”

Regelmatig krijg ik de opmerking dat ik er goed uit zie, meestal op momenten dat ik me best belabberd voel. Dus dan vraag ik me af hoe ik er soms bij loop 😬😉
Maar een positive mindset is belangrijk. Hey draagt bij tot het levenscomfort. Zonder de problemen te minimaliseren of te negeren. Maar het kleine geluk eren en erkennen.

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s