Categorieën
Achter mijn lach

Ook achter mijn lach…

Zo vaak krijg ik de opmerking dat ik altijd lach en zo positief ben… Ik ben idd zeer vaak een positief , grappig ,uitbundig ,zot,… geval. Natuurlijk heb ik ook momenten dat ik het leven moeilijk vind. Dat ik het allemaal zo beu ben . Dat is ook achter mijn lach en dat verberg ik ook niet meer . Ik moet al zo vaak dingen afgeven maar ik wil zo graag leven. Nog zo veel uit mijn leventje halen met mijne Billie. Nog zo genieten van mijn vrienden. Nog veel feestjes meemaken,nog zelf feestjes geven,…. Ook besef ik zo hard dat mijn lichaam mijn levensstijl het vaak niet fijn vind .

Tussen kerst en nieuwjaar hebben wij zo een zalige week aan de zee gehad en ben het nog altijd aan het bekopen . Bekken en heupen die niet meer meewillen. Zelf gewoon zitten en naar het toilet gaan was de hel ..Gelukkig is dat nu ietsje beter omdat ik echt gelet heb op rust en zo weinig mogelijk stappen. En dan te weten dat ik ook zo op mijn rust en slaap gelet heb aan de zee . Oké, ik ben ook niet naïef . Die zotte toeren die ik op het strand uitgespookt heb waren misschien niet zo een geen goed idee . Maar ik wil gewoon zo graag genieten. Zo graag alles uit mijn leventje halen .

~Deze korte wandelingen op het strand waren misschien niet zo een goed idee maar wat hebben we genoten en zeer goed gelachen!!

Ik heb veel medische complexe problemen maar bij mij is één van de grootste het stappen ….Als ik weinig stap heb ik minder pijn ,ontstekingen,.. Daaraan vooral merk ik zo hard dat mijn lichaam stappen,wandelen niet fijn meer vind.Ik heb al orthopedische schoenen ,hulpmiddelen,..en draag die vaak maar toch,..In huis stap ik met krukken en natuurlijk wandel ik ook korte stukjes buiten maar het winkelen en dergelijke , dat is spijtig gewoon te pijnlijk aan het worden…

~Dit is ook achter mijn lach. Zo veel pijn en misselijk maar toch even weg om te vieren dat we 24 jaar samen zijn…

Hoop op beterschap heb ik niet meer . Ik weet wat mijn ziektes inhouden en weet ook dat ik ooit vrede met mijn rolstoel ga moet nemen. Maar waar ik het soms zo moeilijk mee heb zijn de voordelen en oordelen van mensen. Ja,ik weet dat ik dit moet negeren maar sommige opmerkingen zijn hard . Vooral degene die laten blijken dat je profiteert omdat je het ene moment stapt en het andere moment in de rolstoel zit … En het uitleggen waarom ,neen. Dat heb ik opgegeven. Gelukkig heb ik visitekaartjes die ik kan uitdelen met de link naar deze blog.

Ook is achter mijn lach mijn frustratie over eten. Of beter gezegd wat ik niet mag eten. Geen gluten, pinda,noten,…en oppassen met lactose. Ik heb medicatie waardoor ik gelukkig wat lactose kan verdragen maar het blijft zo opletten hoeveel. Ik krijg soms reacties dat ik toch goed kan eten en drinken omdat ik de gezellige momenten vaak vastleg op foto’s of filmpjes . Ik kan idd zo genieten van koffietjes te gaan drinken maar voor mij is een koffietje of latte eten en drinken tegelijkertijd . Ik ben bijna elke dag wel eens misselijk en ik weet gelukkig al wel ongeveer wanneer het extreem is en wordt zodat ik redelijk kan plannen wanneer uit eten gaan lukt . En neen, op de foto ziet mijn bord er anders uit dan hetgeen ik zelf opeet. Lang leve mijne Billie die zich graag opoffert om mee te helpen mijn bordje leeg te eten !!! En er bestaat gelukkig ook zoiets als een bakje zodat je het desnoods mee naar huis kan nemen. Ik weet dat hier veel schaamte voor is maar niets beter dan restjes die je op een ander moment kan opsmullen!!

~Dit is ook achter mijn lach. Een ziekenhuisbed hebben staan in de woonkamer…

Op creatief gebied heb ik nog eens quality time gehad met mijn naaimachine !! Ik heb nog verschillende projecten waarvoor ik stofjes heb maar ja.Wat te doen als je onderbroekjes aan het minderen zijn? Maak je gewoon een paar nieuwe in leuke kleurtjes. Alhoewel,een paar !! En neen. Dit is niet op 1 dag genaaid hoor. Bij mij is achter mijn naaimachine zitten nog altijd met mijn wekkertje in de buurt .

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

6 reacties op “Ook achter mijn lach…”

Ik begrijp maar al te goed je ergernis aan negatieve reacties daar ik er zelf bijna dagelijks mee te maken heb . Door mijn laag eiwitgehalte denkt men dat het simpel is als ik meer eiwitrijke voeding neem terwijl het probleem de opname in het bloed is . Trek het je niet te hard aan is gemakkelijker gezegd dan gedaan he . Warme knuffel en hou je goed .

Geliked door 1 persoon

Zo vaak is het wat ze niet kennen ze niet willen aanvaarden . Ik probeer zo om het mij niet aan te trekken maar spijtig genoeg lukt dit niet altijd. Veel liefs.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s