Categorieën
Achter mijn lach

Bijna camping tijd.

Maart betekent kunnen aftellen om terug weekendjes te hebben aan ons caravanetje !! En wat kijken wij hier zo naar uit. Vrijdags terug tasje nemen . Een weekendje niet nadenken, gewoon voetjes omhoog en genieten. Ook hoop ik zo op warmer weer omdat er dan minder bacteriën en virussen rondzwermen!! Mijn lichaam vind het de laatste iets te fijn om alles aan te nemen qua ziektes. Momenteel heb ik pas een tweede luchtweginfectie overwonnen in een dikke maand tijd !! Weeral maar eens een kuur antibiotica. En bij mij is dat zoals altijd met bijna alle nevenwerkingen die op de bijsluiter staan…

~Kleine gelukjes. Caravan in orde maken voor het seizoen.

Ik ben iemand die vaak schrijft over mijn leven met beperkingen. Leven met alle ongemakken. Maar er zijn nog zoveel dingetjes die mij zo frustreren maar waar ik minder over vertel. Eentje van de zovelen is bijvoorbeeld mijn frustratie over al mijn allergieën,intoleranties,… Ook de zeer uitgebreide lijst met dingen die ik totaal niet mag of kan eten . Ook mijn constante strijd met misselijkheid is zo frustrerend . Ik weet gelukkig al ietsje beter wat het kan uitlokken maar zo vaak kan het zonder aanleiding opkomen . En ja, heb redelijk goede medicatie maar hier moet ik zo zuinig mee zijn omdat deze voorlopig niet meer verkrijgbaar is !! Zoals verschillende van mijn medicatie . Ook heb ik constante strijd met de weegschaal. Constant zien dat je genoeg calorieën binnen krijgt op een dag. Probeer dit maar eens als je zoals sommige dagen constant misselijk bent . Gelukkig bestaan er nutridrankjes en bijvoeding. Euh, niet lekker en zeer duur maar spijtig genoeg zo noodzakelijk. Ook dat hoort bij mijn aandoening. En die zijn spijtig genoeg niet zichtbaar.

~Kleine gelukjes als ik niet te misselijk ben . Chocolade banaan van de kermis !!

En zoals zoveel van mijn medicatie wordt dat ook ook niet terugbetaald. Ik zeg zo vaak hoe duur chronisch ziek zijn is maar als je begint uit te rekenen besef je pas hoeveel. Het is niet alleen medicatie, bijvoeding, verbanden,..maar bv ook parkeerticketjes, de rit naar een ziekenhuis,alle supplementen,…En dan krijg je soms opmerkingen dat mensen met een beperking veel geld krijgen … Gelukkig ben ik al heel wat mondiger geworden en geef ik een antwoord. Of ja, ik deel mijn visitekaartjes uit . Heb er pas moeten bijbestellen want na 2,5 jaar waren ze bijna op . Dus heb ze al goed uitgedeeld. En ja, ik bestel ze per 100 !!

Ook één van de grote frustraties blijven de goede tips die ik zo vaak krijg . Leuk maar neen dank u. Leuk voor u of de andere dat dit werkt maar ik heb ooit te veel uitgeprobeerd. Ook krijgen wij soms vragen waarvan ik ( wij ) denk (en) is dit voor te lachen of is dit echt de vraag. Sommige mensen zijn echt te onbeschoft en te nieuwsgierig..

Ook wij hebben zeer veel verdriet over de moeilijke beslissingen die we al moesten nemen. En dat zijn er spijtig genoeg veel meer dan een doorsnee ander koppel. De meeste beslissingen hebben wij geprobeerd het een plaatsje te geven. Niet makkelijk maar je moet verder .

~Zo gelukkig met ons getweeën maar er zal altijd een gemis zijn..

Maar sommige beslissingen blijven zo pijnlijk ,onrechtvaardig,..dat dit bijna niet geplaatst kan worden. Zoals de beslissing om kinderloos te blijven. Dat is en blijft gewoon een dingetje dat zo vaak knaagt . Maar dit aanvaarden,neen. Ik (wij) kunnen dit niet. En dit is ook oké vinden wij.

~Jaarring met elke seizoen een ander thema…

Op creatief gebied liggen er nog enkele projectjes geknipt klaar maar ik moet nog een momentje vinden om dit af te werken. Of beter gezegd een moment vinden dat mijn lichaam mee wil werken. Heb wel eindelijk het juiste patroontje gevonden voor een tasje met brei,haak projectje mee te nemen . Was even uitzoeken hoe en welk materiaal ik nodig zou hebben maar het werkt perfect . Ook is eindelijk na enkele maanden mijn sjaal met een bijpassende muts klaar. Juist op tijd voor de laatste koude ..

~Diy .
~Gewichtjes voor op een patroon te leggen gepimpt…

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

8 reacties op “Bijna camping tijd.”

Lieve Tina! Je moet toch heel wat doorstaan hè….. ik wens je veel moed en sterkte.
Leef nu maar toe naar het zonnetje en naar jullie verblijf in de caravan….. het zal jullie zo deugd doen.
Heel veel liefs en een dikke knuffel.

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s