Categorieën
Achter mijn lach

Klaar voor het zonnetje.

We zijn weer aan het kamperen !! Terug gezellige weekendjes in onze caravanetje . Wat is dit altijd zo genieten. Nu nog ietsje beter weer zodat we hele dagen buiten kunnen gaan zitten en dan is het perfect. Ahoewel ,we hebben al eens buiten gezeten hoor. Niet lang maar we hebben al wat zon gehad op ons gezicht gehad. Natuurlijk wel onder een paraplu voor mij of anders niet te lang. Zon is fijn maar met al mijn medicatie is het toch niet gezond voor mij.

~Genieten in het zonnetje met een zelfgemaakt soepje.
~Gewoon genieten.
~Voetjes omhoog met een boekje.
~Gewoon genieten van kleine gelukjes.

Als je chronisch ziek bent of een handicap hebt moet je zo vaak rekening houden met alle beperkingen en ongemakken die je hebt . Dingetjes doen die misschien niet zo oké zijn als je die doet. Pas op hoor. Ik ben iemand die wel eens probeert er de kantjes van af te lopen !! Als je tegen mij zegt dat iets niet lukt dan ga ik wel kijken of dit wel klopt. Ja,mijne Billie geeft mij dan wel eens naar mijn voeten maar ja. Beetje mijn karakter zeker . Meestal besef ik terna wel dat ik bepaalde dingen beter kan spreiden in verschillende dagen maar ja. Zoals beginnen met verven. Mijn tuintafeltje moest geverfd worden en ja hoor. Mijn nieuwe bloembak moest er ook aan geloven !! Ik heb dit wel al zittend geverfd met een goed kussen onder mijn billen !! Gelukkig hebben we niet te veel houten meubelen!!

~Als ik een verfborstel vast heb ga ik los !!

Als ik mij zou gedragen of zou leven zoals ik mij zo vaak voel dan moet ik mijn bed niet meer uitkomen. Of bijna niet meer bewegen . Bij mij doet elke stap of beweging pijn maar ik probeer dat te plaatsen. Ik ben echt van het principe dat je pijn moet plaatsen. Anders gaat dit jouw leven overnemen. Dat is niet makkelijk en dat lukt mij ook niet altijd maar ik probeer het wel . En ik weet ook dat leven met pijn niet makkelijk is. Vooral als je elk moment van de dag voelt . Zelf nachts . In de dag kan je pijn beter plaatsen dan nachts. De dingen die ik door de dag doe ga ik niet nachts doen!! Neen, geen nachtelijk wandelingetjes meer voor mij. Gewoon braaf pijnstillers of spierontspanners innemen en proberen rustig blijven. En dat is niet makkelijk. Vooral als ik spasmes in de voeten heb. Ik slaap sinds enkele maanden met een verzwaringsdeken en dat kan ik iedereen aanraden. Is echt wel wennen maar ik merk echt wel verbetering. 7 kg weegt mijn deken en vooral bij omdraaien is dit niet simpel . Daarmee ook dat je lichaam rustiger wordt . Omdat je gewoon niet te veel kan bewegen !!

Sinds enkele weken heb ik er weeral een nieuw hulpmiddel bij. Ik had al problemen met mijn duim die regelmatig subluxeerde en daarmee heb ik nu deze splint. Wat is het wennen zo een constructie aan de duim . Maar alles beter dan een duim uit de kom !! Ook de splint aan mijn wijsvinger is vervangen omdat ik last kreeg van een ontsteking in een ader. Ik ben wel blij dat mijn splints bestaan in het zilver. Staat ietsje mooier dat plastic splints. ( https://www.hand2hand.be/ )

~Mijn nieuwe splints.

Gelukkig heeft mijn lichaam wat willen meewerken de laatste tijd zodat ik wat nieuwe leuke dingetjes kon naaien. Ook heb ik eindelijk wat nieuwe mutsjes genaaid want mijn voorraad begon te minderen . Er ligt nog een jurkje en blouse klaar om geknipt te worden maar dat moet nog ingepland worden .

~Jurkje in ribfluweel.
~Gilet in een zalig teddystof.
~Voorraad mutsjes en haarbanden.

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

8 reacties op “Klaar voor het zonnetje.”

We verlangen allemaal naar de zon. Zie jullie wel op de camping. Mooi stuk geschreven Tina, leuk met de foto’s. Veel respect voor je, hou die lach vol. 😘

Geliked door 1 persoon

Idd. Mercikes voor het mooie compliment. En mijn lach is mijn sterkte .De zon is dringend nodig voor iedereen . ☀️.

Like

Weeral zo creatief bezig geweest , chapeau , mooi gedaan . Ik bewonder je voor al de dingen die je nog wel kan . Dappere vrouw ben jij . Ik hoop mee voor een zonnige lente . Geniet er nog van . Liefs

Geliked door 1 persoon

Mercikes Mariëtte. Wat een lieve reactie. Ik duim ook voor jouw op wat warmere temperaturen. Liefs tina.🌈

Like

Ik ben zo trots op je dat je, ondanks veel pijn, toch nog leuke dingen kan doen.
Vooral je kleurrijke naaiwerkjes zien er weer schitterend uit.
🌝🌝🌝🌝🌈🌈🌈🌈🌈

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s