Categorieën
Achter mijn lach

Zeer leuk nieuws .(28juli)

Helemaal zen en …. uitgeregend . Zo genoten van het bouwverlof aan ons caravanetje . Alleen het weer. Wat was dit ? Typisch Belgisch zullen we maar zeggen zeker. Alhoewel ,dit jaar was bouwverlof wel zeer pittig qua weer hoor. Zelf voor mijne Billie was het bij momenten te fris. En voor hij koud heeft . Lang geleden dat we nog zo veel regen en kou gehad hebben. Maar ja, je weet,als ik maar weg ben is het voor mij al oké. Natuurlijk wel liefst geen regen en warm maar we hebben het niet voor het zeggen hè . En, ja. Eerlijk . Voor het voor mij warm genoeg is hebben de meeste al last van een hittegolf !! Oeps. Wat wil ik zo graag korte kleedjes kunnen aandoen. Mijn benen zijn nog niet kunnen bruinen deze zomer. Lang leve zelfbruiner !!

❤️
🌈☀️
-boekje,koffietje,..

Zoals het weer was op vakantie is geweest was was mijn lichaam ook… Eerst een paar daagjes ziekjes geweest van mijn vaccin en tegen dat beter was kreeg ik een verkoudheid. Eentje waarbij ik met alle middelen die ik gelukkig had zelf te boven ben gekomen zonder extra antibiotica of cortisone !! Wel veel meer aerosols,puffers,…En vooral eentje van voetjes omhoog en geen inspanning doen. En natuurlijk zoals jullie al weten weeral zo veel last van misselijkheid. Dus ik ben iemand die niet op dieet moet na een vakantie.

En ja, ik heb een zeeeeer leuk nieuwtje. Eentje waarover ik niet durfden te hopen of te dromen. Zelf mijn team rondom mij kan niet begrijpen hoe snel maar ga absoluut niet klagen . Nu het grote nieuws. Zoals jullie al weten sta ik op een wachtlijst voor pgb. Dat is een budget om hulp te kunnen inkopen. ( https://www.onafhankelijkleven.be/pvb). En ja, zoals ik al schreef in vorige blogs duurt dit jaren voor dat je dit krijgt. Maar ik heb pas een brief ontvangen dat ik mag starten met het budget !!! Zo blij dat wij nu zijn. Ik sta nu twee jaar op de wachtlijst en dat is naar Belgische normen zeer kort. Binnenkort start ik met een coach die mij gaat helpen met hoe en wat . Want het is zeer ingewikkeld in het begin. Wat kijk ik hier naar uit . Terug wat meer hoop naar de toekomst toe. Want iedereen die mij kent weet wat er achter mijn lach zit. Wat merk ik zo vaak dat ik dingen doe die ik beter niet kan doen. Maar dat het soms niet anders kan dat ik ze doe. En ja, dat bekoop ik mij zo vaak achteraf . Ik ben juist voor het bouwverlof op controle geweest bij de neurochirurg voor mijn rug en nek. Ik krijg binnenkort een nieuw rugkorset dus moest sowieso bij hem langs . Ik moet meer letten op de tijd dat ik rechtzit. Ik merk dat als ik maximaal 4 h rechtzit ik zoveel pijn krijg in mijn nek dat ik gewoon moet platliggen . Ook kan mijn lichaam mijn hoofd niet meer dragen zodat ik naar omhoog moet kijken. Ik heb de laatste tijd ook gemerkt dat buiten de extreme hoofdpijn mijn rechter oog zeer klein wordt . Daarmee dat ik nu zo blij ben dat ik binnenkort extra hulp kan krijgen zodat ik de dingen die ik nu zelf doe uit handen kan geven..Wat hoop ik dan dat ik mij op mijn weinige goede dagen meer creatief kan bezighouden .

Ik heb de laatste tijd niet meer zo vaak achter mijn naaimachine kunnen zitten dus was zo blij dat het weer lukten. En ja, als je door je voorraad ondergoed zit moet ik er nieuwe maken !! Ben ook bezig met een salopette maar de broekjes gingen voor. Heb voor mijne Billie zo een leuk stofje gekocht voor een zwemschort . Zo benieuwd als dit klaar gaat zijn . Ben ook bijna klaar met mijn zelfgebreide trui. Eindelijk ,ja. Als hij klaar is plaats ik een foto. Dan zie je waarom het lang duurden voor hij klaar was. Zeer dunne breinaalden en een moeilijk patroon zorgden dat ik met verschillende breiprojecten tegelijkertijd bezig was.

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

14 reacties op “Zeer leuk nieuws .(28juli)”

Gefeliciteerd met het toekennen van PGB! Betekent dat ook persoonsgebonden budget zoals in Nederland? Vind twee jaar wachten al lang hoor.. pfoe. Kan je ook iets naaien voor je rug korset?

Geliked door 1 persoon

Mercikes. In België is twee jaar extreem kort. Er zijn er die 7 jaar wachten in dezelfde categorie!! Ik draag een Boston brace dus heb idd aangepaste broeken daarvoor. Liefs .

Like

Tina proficiat dat je wens eindelijk in vervulling gaat je hebt lang genoeg gewacht, ik hoop dat jouw leven eens een andere wending in positieve zin krijgt houwen zo meid👍👍😘💝

Geliked door 1 persoon

Fijn dat inmiddels PGB is toegekend en ook dat iemand je er bij coacht om je wegwijs te maken in PGB-land. Ik wens je de hulp toe waar je echt me geholpen bent. En fijn dat je jezelf creatief kan bezighouden binnen je mogelijkheden/beperkingen. Respect hoor!

Geliked door 1 persoon

Lieve Tina,
Ik ben zo blij dat het eindelijk gelukt is met de extra hulp. 👍
Dat heb je dubbel en dik verdiend.
Er zijn mooie dagen opkomst.
Geniet met volle teugen van het 🌞🌞🌞.
Veel liefs
Chris 😘 en Boke 🦮🐾🐾

Geliked door 1 persoon

Hoikes Chris. Ik ben ook zo content dat het gelukt is. En ja,ik ga zeker en vast genieten van het zalige zonnetje ☀️🌈. Liefs tina.

Like

Dag Tina ; eindelijk goed nieuws ; had er op tv al van gehoord dat wachttijd korter ging worden . bespreek alles maar rustig wat jou wensen zijn .Spijtig van het weer maar alles beter dan 45 graden of meer en brand die niet geblust raakt en overstromingen maar inderdaad pech net tijdens jullie verlof . geniet nog van de zon en binnenkort van de hulp . liefs Mariette

Geliked door 1 persoon

Hoikes. Ze hebben idd extra budget vrijgemaakt maar er staan nog altijd te veel mensen op die nog zeer lang moeten wachten . En ik ga zo hard genieten van het zonnetje ☀️. Liefs tina.🌈.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s