Categorieën
Achter mijn lach

Ander leventje? (13/09/21)

Allereerst mercikes voor jullie talrijke lieve berichtjes op mijn vorige blog over mijn goedkeuring en het starten met mijn budget. https://www.onafhankelijkleven.be/pvb

Ben nu op zoek in het zeer ingewikkelde wereldje van wat,wanneer,hoeveel,.. hulp. Gelukkig heb ik een coach die mij helpt want wat is dit complex . En ja ,wat doet dit met mij of beter gezegd met ons om weeral maar eens dingen uit handen te moeten geven of beter gezegd mensen extra toe te laten in ons leven ? Aan de ene kant zijn we zo blij maar aan de andere kant ? Het is moeilijk. Het is gewoon al zo confronterend om te beseffen dat je een lichaam hebt dat niet mee wil werken. Een lichaam waarvan ik weet dat nooit beter wordt . Integendeel, het gaat zelf achteruit zonder dat ik hier maar iets over kan beslissen. En ja, ik ben daar vaak zeer boos over . Of zelf angstig .Nooit weet ik wat de volgende dag mij brengt . Is er iets medisch veranderd ? Of weeral maar eens ontstekingen of infecties zonder dat ik iets speciaals gedaan hebben. Ik heb ook dromen en verlangens en die moeten afgeven is niet makkelijk. Ik hoop gewoon zo dat ik met alle extra hulp terug meer activiteiten kan doen die ik nu vaak moet uitstellen wegens te veel pijn,spasmes,energie,..

Ik besef wel dat ik zeer blij mag zijn met het team rond mij (ons) die ons altijd steunt, beschermt,helpt,…. Personen die mij gewoon als mens ziet met mijn eigen normen en waardes . Die ook beseffen dat het moeilijk is dat ik zo veel dingen uit handen moet geven. Zo vaak hoor ik bij andere dat er beslissingen genomen worden waar de persoon zelf niet achter staat. Zo boos wordt ik hier van . Oké, ik begrijp ook wel dat het soms niet anders kan maar maak dan goede afspraken. Oeps voor mijn team. Ik ben nogal koppig ,heb een eigen mening en mijne Billie kent mijn grenzen ook ..Ik heb ooit maanden gevochten tegen het feit dat er thuisverpleging moest komen. Alle argumenten heb ik toen gehoord. En genegeerd !! Tot ik uit bad viel en er iets brak in mijn heup. (Vraag niet hoe je uit een bad kan vallen, ik kan dat !!) . Ja, toen was het gedaan met neen zeggen. Voordat ik naar huis mocht uit het ziekenhuis moest er thuisverpleging zijn..En neen, fijn is dat nog altijd niet niet maar gelukkig besef ik nu wel hoe nodig dit is . Ik krijg nu al enkele jaartjes thuisverpleging en moet zeggen dat het went . Het is misschien wat gek uitgedrukt maar je aanvaard het. Je moet wel..Hetzelfde met hulpmiddelen. Daar moet ik ook altijd even over nadenken.

Gewoon genieten ❤️.
Altijd plezier op de camping !!!

De dingen waarvan ik zo gelukkig kan worden zijn bij mij zo simpel . Gewoon al buiten zijn doet mij al zo veel. De weekendjes op de camping, terug stoffenbeurzen ,koffietjes gaan drinken met de elektrische rolstoel,..Binnenkort zit het seizoen van kamperen er weeral op en daar kijk ik echt tegen op . Terug saaie weekenden. En ja, vanaf oktober terug meer medische dingetjes. Controles in ziekenhuizen die ik zelf uitgesteld heb omdat ik het allemaal wat beu was. Ja,soms ben ik het gewoon beu dat er constant aan mij gezeten wordt . En neen, de meeste onderzoeken doen geen pijn maar zijn gewoon vervelend. En daar heb ik geleerd dat ik bij onderzoeken die uitgesteld kunnen worden ik soms deze beslissing neem. Mijn eerste onderzoek van de vele in rij is gelukkig achter de rug. Controle oogheelkunde. Weeral goedgekeurd voor 6 maand dus dat is leuk nieuws. Ik heb eindelijk ook de moed en tijd gevonden om mijn poncho af te maken. Wat ben ik zo blij met de resultaat. Was wel echt een pittig werkje hoor. Hoeveel stof dat hier in kruipt .Hoop dat ik hem nog niet te vlug ga nodig hebben voor de regen . Zoals ik al schreef in mijn vorige blogs was ik ook bezig met een trui te breien. En tadaa, deze is eindelijk klaar. Qua patroon was hij pittig maar zo blij dat ik doorgezet heb. Ben er zo blij mee.

Zelfgebreide trui.
Trui uit alpaca garen.

Ook eindelijk nog iets gemaakt voor mijne Billie. Hij vroeg een pyjama broek en hij kreeg er eentje. En,ja. Ik kom het niet laten om onze Ben de beer ook in het nieuw te steken !! De volgende projectjes liggen ook al klaar en dat gaan ook weer leuke dingetjes zijn . Een kleine tip. Er zit weeral een jasje bij. Degene die mij kennen weten dat ik dol ben op jasjes . En ja, oeps . Ook op ondergoed maken!!

Poncho.
Poncho.
Zo blij ermee 🌈.
Tasje voor de poncho .
❤️🌈.

KNUFFEL.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

6 reacties op “Ander leventje? (13/09/21)”

Hey Tina,
Ik ben altijd blij om je berichtjes te lezen.
Wat heb jij mooie Dingen gemaakt.
Je Poncho is heeeel mooi.
Hij gaat zeker van pas komen,met die regen hier.
Veel groetjes uit Blankeberge
Chris 😘 en Boke 🦮

H
ons

Geliked door 1 persoon

Dag Tina ; hoewel je poncho heel mooi is hoop ik dat je hem niet al te veel nodig gaat hebben . Fijn dat jullie weer genoten hebben in de caravan . Goede moed voor de komende onderzoeken . Liefs van Mariette

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s