Categorieën
Achter mijn lach

Nieuwe jaar ..(11/01/2022)

Allereerst iedereen beste wensen voor 2022. Neen , ik ga niemand een goede gezondheid toewensen want zelf heb ik niet graag als mensen dit zeggen of schrijven op een kerstkaartje . Ik heb en ga in 2022 ook geen goede gezondheid hebben. Misschien drastisch om te zeggen maar wel zeer realistisch in mijn geval.

En neen, ik heb dit jaar geen doelen gepland die ik wil halen want ik merk dat die mij niet verder helpen. Het enigste grote doel is dat mijn zo vaak uitgesteld verjaardagsfeestje in augustus eindelijk kan doorgaan..Ik hoop en wens gewoon in 2022 veel aan ons caravanetje te zijn,veel quilitytime te kunnen hebben met mijne Billie maar ik wil vooral blijven genieten van elke dag . En ja,misschien ga ik in 2022 toch eens wat beter leren luisteren naar artsen qua medicatie of therapie. Niet altijd twijfelen of soms zelf even uitstellen of ik het wel neem. Oeps!!

Heb zeer lang nagedacht waarom ik het daar zo moeilijk mee heb . Eigenlijk is het zeer simpel. Ik wil gewoon niet ernstig ziek zijn. Niet de persoon zijn met een beperking. Of beter gezegd beperkingen.Ik ontken het vaak omdat ik er dan gewoon niet moet over nadenken . Daarmee dat ik heb vaak moeilijk heb met nieuwe medicatie of extra pijnbestrijding of welke medicatie dan ook. En ja, ook bij sommige medicatie weet je dat die nodig zijn omdat je ziekte aan het verergeren is… En ja, eigenlijk ook omdat ik nog wel eens opmerkingen krijg dat er nog ergere dingen zijn… Of wees blij dat het dit maar is…Of de goedbedoelde tips. Ik ben altijd zo blij ,dankbaar en gelukkig met al jullie reacties ,berichtjes,lieve woorden,opkikkertjes,..Maar denk alstublieft na voor je een berichtje plaatst …Ik weet dat ik die berichtjes moet negeren maar dat is soms moeilijk. Ik vind gewoon dat iedereen voor hun zelf moet uitmaken waar je in gelooft .

En ja, wat hebben we weer zo genoten van ons weekje aan de zee tussen kerst en nieuw. We hebben wel heel het weerbericht gehad die week. Storm , koud, hagel ,regen,..maar vooral zeer veel wind. Op sommige momenten kon je bijna niet wandelen aan de dijk . Zelf mijn elektrische rolstoel had het moeilijk !! Op sommige dagen vonden we zelf zand op de meest gekke plaatsen . Zelf in onze schoenen terwijl we niet op het zand gelopen hadden . Mijn tandjes hebben nog nooit zo hard gekraakt. En dan wilden ik nog eens gaan kussen op het strand. Misschien geen goed idee maar hebben we leuke foto’s !!

~Terna een mond vol zand !!
~Wind of gewoon zottigheid?

Maar geamuseerd hebben we ons hoor. Veel uitstapjes gedaan, lekker gaan eten,veel koffietjes en chocomelk gaan drinken. Ook zeer lekker glutenvrij gegeten natuurlijk. En vooral goed en veel gewinkeld. Ik merkte wel dat ik echt goed moest letten om mijn rustmomenten want ik wil altijd alles tegelijkertijd doen.

~Bredene nieuwjaarsdag 2022.
~Glutenvrije pannenkoeken. http://tearoomgeorges.be/
~Terna een indigestie van zeer lekker glutenvrije pannenkoeken !!
~ Middelkerke onveilig maken .
~Oostende.
~Blankenberge.
~Kerstmis 2021.

Gelukkig hebben we goed genoten aan de zee en was ik volledig zen en uitgerust want we waren juist thuis toen de melding kwam dat ik een week nadien al geopereerd moest worden .. Dit hadden wij niet gedacht dus het was wel even schrikken en ook moeilijk. Was hier nog niet op voorbereid. Dus ja, heb dus weeral een operatie achter de rug . Heb vorige week donderdag een hersteloperatie gehad van mijn fistel. Ze hebben zeer veel kunnen weg halen met de laser maar het is op dit moment nog zeer moeilijk en vooral zeer pijnlijk. Ben wel voor 1 ding zeer blij want ze hebben mijn seton-drain kunnen verwijderen . Voor de operatie hadden ze gezegd om hem te laten zitten maar omdat alles redelijk lukte hebben ze hem er toch uitgehaald. Maar ja, al de open wonden die ik nu heb zijn ook geen lachtertje hoor. En het gaat lang duren voor die genezen gaan zijn. Hoe het nu zit voor de toekomst kunnen ze zoals ik in mijn vorige blog al schreef niet voorspellen. Het scheelt ook zo van persoon af en mijn gezondheid is al niet oké. Ik wil gewoon nu kunnen herstellen. Even bijkomen en vooral proberen alles wat te plaatsen in mijn hoofd. Want er gaat nog veel gebeuren dit jaar en ook de komende jaren op medisch gebied . Allereerst volgt nu mijn poortkatheter . Daar is al een tijdje iets mis mee en ze weten niet goed wat het probleem is. Gelukkig is dit maar een kleine ingreep maar het is er weer eentje. Hopelijk kan hij herstelt worden anders wordt er nieuwe gestoken. (https://www.uzleuven.be/nl/poortkatheter-plaatsen. ) Gelukkig is het pas begin februari gepland dus kan mij nog voorbereiden. Ik ben er ook nog altijd niet uit wat ik nu wil op gebied van mijn neurostimulator. Ik ken intussen de voor en nadelen vanbuiten maar dan nog. Wat moet je gaan beslissen ? Nog veel om over na te denken..

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

4 reacties op “Nieuwe jaar ..(11/01/2022)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s