Categorieën
Achter mijn lach

Even bijkletsen.(22/3/2022)

Eindelijk zijn we bijna klaar met de drukke agenda qua ziekenhuisbezoeken en medische afspraken. Reumatoloog,chirurg,longarts hebben we al achter de rug. Nu alleen nog oogheelkunde in het Uza en dat is altijd wel spannend. Gelukkig niet pijnlijk maar vooral vervelend zijn bepaalde onderzoeken. Op gebied van de longen heb ik gelukkig goed nieuws gekregen. Ze zijn weer volledig goedgekeurd !Het heeft lang geduurd voor ze mijn astma iets of wat onder controle kregen. Met dank aan al de aerosols,pufs,longtherapieen,..Ik vervloek dit vaak maar vroeger had ik zo vaak infecties,ontstekingen,..en die eindigde bijna altijd in ziekenhuisopnames met zuurstof,corticosteroïden,antibiotica,..Ik besef nu waarom ik dit allemaal moet doen. Ook al blijft dit niet mijn fijnste bezigheid. En ja,één van de reden dat er nu longpatienten en mensen met verminderde weerstand minder ziek zijn is ook een deeltje te danken aan de mondmaskers. Ik weet dat veel mensen ze haten en er het nut niet van inzien maar het bewijs is er. Ik moest deze al dragen voor de pandemie dus eindelijk voel ik mij niet meer de vreemde die dit draagt .Alhoewel ,ik heb al opmerkingen gekregen dat ik ze niet meer moet dragen of dat het niet nuttig is. Euh, jawel. Alles om virussen en bacteriën buiten te houden. Spijtig genoeg heb ik op reumatologisch gebied geen goed nieuws gehad. Ik heb de laatste tijd weeral veel ontstekingen in gewrichten waar ik eerst weinig last van had zodat de reumatoloog beslist heeft te starten met humira. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Adalimumab). Dat zijn spuitjes die ik mij elke twee weken moet gaan toedienen. We gaan dit proberen voor drie maand . Ik was al begonnen met andere ontstekingsremmers maar die hebben te weinig effect . Ik zie hier zeer erg tegen op want ik vind bij mezelf spuitjes zetten wel weeral een aanpassing.

En ja, voor de rest ? Hoe gaat het met mij ? De waarheid of toch ietsje verbloemen? Ik probeer er zo op te letten om niets te minimaliseren maar sommige willen de waarheid gewoon niet horen. Ik zie er voor sommige niet ziek genoeg uit !! Of ze zien mijn foto’s of blogs en ik kan nog te veel en ben vaak op stap. Dit zijn momentopnames . Vergeet dit aub niet. Het wil echt niet zeggen dat als ik er oké uitzie dat ik dit ook ben. Op de onderstaande foto’s kun je niet zien dat ik mij toen slecht voelden en veel pijn had. Maar ik kan genieten van de uitstapjes met mijne Billie en de gezellige koffieklets met mijn vriendin. Ik deel meestal de goede momenten maar soms denk ik wel eens om de slechte ook te delen. Maar zo ben ik gewoon niet . Ik ben daar te trots voor op mijzelf . Mijn lichaam geeft zo vaak duidelijke signalen als ik te veel doe of te lang rechtzit. Vorige week heb ik sinds lange tijd nog eens een grote waarschuwing gekregen en daar ben ik toch wat van geschrokken. Had wat drukke dagen achter de rug maar dacht wel dat ik tussenin genoeg gerust had . Niet dus. Terug nekpijn,hoofdpijn,overgeven,vlekjes zien,..

~Gewoon genieten…
~Ja,geen commentaar!!
~Quility time met mijn vriendin.

Gelukkig hebben we geen operaties meer gehad en wat ben ik daar blij mee . Het blijft vervelend en ik heb nog veel ongemak van de wondes maar wat hopen wij dit te kunnen uitstellen tot na de operatie van de neurostimulator. Daar zie ik toch zo tegenop . Die operatie is pas in mei gepland maar ik wordt al angstig en misselijk als ik er nog maar aan denk. Na 5 operaties op korte termijn begin je het allemaal te kennen spijtig genoeg. Ik merk gewoon dat sommige dingen beginnen te verslechteren. Ik blijf koppig rond stappen en dat is ook nodig maar ik weet zo dat ik te lange afstanden moet beperken. Maar voor korte dingetjes zoals voor het winkelen denk ik nog te vaak ,ik neem mijn krukken wel. En ja, dat bekoop ik mij vaak. Bij mij zit op medisch gebied het grootste probleem aan mijn onderste ledematen en die heb je het grootste gedeelte van de dag nodig .

Ik weet niet of ik blij of verdrietig moet zijn omdat ik dit nodig heb maar na lang zoeken heb ik eindelijk de rolstoel gevonden die ik zo graag wilden. Iets compacter,wendbaarder,..( een mooie kleur !!) .En vooral handiger als ik hem in huis nodig heb. Ook was het weer tijd voor nieuwe orthopedische schoenen en daar ben ik deze keer niet origineel in geweest. Het zijn eigenlijk dezelfde als de vorige maar ietsje lager en natuurlijk blauw ipv rood. Denk dat ik de volgende keer wel een ander model ga kiezen. Anders wordt het wat ééntonig ..

Wat kan ik zo genieten en ben ik zo blij met de zonnige dagen van de laatste tijd . Wel wat frisjes maar niets dat een jas,sjaal,muts kan verhelpen!! En ja,ook ons eerste nachtje aan de caravan zit erop. Vorig weekend voor de eerste keer gaan slapen en dat is zo fijn altijd. Wat hoop ik zo op een een mooie warme zomer en bouwverlof dit jaar . Zoveel regen als vorige jaar kan bijna niet meer . Wat hebben wij gelukkig met een was,droogkast op de camping . Ik ben normaal iemand die genoeg kleding en dergelijke meeneemt maar er was zoveel modder dat je niet toe kwam qua broeken. Gelukkig heb ik grappige laarsjes en een goede regenjas maar toch. Niet te veel regen aub. En het liefst in de avond als ik mag kiezen !!!

~Carpediem.
~carpediem.

Gelukkig kan ik de laatste tijd met een goed kussen onder mijn billen wat langer zitten zonder te veel pijn aan mijn wondes zodat ik terug wat creatiever kan zijn. Heb wat projectjes liggen dus zo hopen dat mijn lichaam mee wil . Ben nu vooral bezig met mijn onderbroekjes bij te vullen. Zat wat door mijn voorraad en ik vertik het om er van de winkel aan te doen !! En nu we terug naar de camping gaan moet ik daar ook wat voorraad hebben liggen. Ik heb elk jaar een breiproject voor aan de caravan dus ben aan het bekijken welk het dit jaar gaat worden.Ik moet iets creatiefs doen als ik ginder ben . Tv kijken zonder breiwerkje is maar gek voor mij.

~Diy onderbroekjes.

KNUFFEL TINA.

Door achtermijnlach

Iedereen welkom op mijn blog. Mijn blog gaat zowel als over (leven) met medische aandoeningen alsook mijn leven met creatieve handen.

4 reacties op “Even bijkletsen.(22/3/2022)”

Geniet van het mooie weer en succes met je breiwerk en denk eraan : trek je niks aan van wat sommige mensen denken of zeggen . Doe gewoon wat je kan en waar je zin in hebt . Zonnige groetjes Mariette

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s